Početak / Izbori 2016 / Anketa Izbori 2012 – Partner konsalting: Nikolić bi danas pobedio na predsedničkim izborima

Anketa Izbori 2012 – Partner konsalting: Nikolić bi danas pobedio na predsedničkim izborima

Ukoliko bi kojim slučajem drugi krug predsedničkih izbora bio održan danas pobedio bi predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i to sa dva odsto više glasova od predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića.

Ovo istraživanje je sprovela agencija “Partner konsalting”, a na konferenciji za novinare u Medija centru je rečeno da bi Nikolić osvojio 51 procenat glasova u odnosu na birače koji su se opredelili da će izaći na izbore, ukupno 47% anketiranih.

Tomislav Nikolić bi mogao da računa na 30% ukupnog broja glasova u prvom krugu, Boris Tadić 26.5%, dok bi treće mesto osvojio Ivica Dačić sa 11.4% ukupnog broja glasova. Čedomir Jovanović bi mogao da računa na 5,8%, Vojislav Koštunica na 5,1 odsto, Zoran Stankovich 3,7 odsto dok bi Jadranka Šešelj mogla da računa na podršku 3,2 odsto birača.

Istraživanje eizbori.com DS i SNS izjednačeni, sledi SPS, cenzus prelaze Preokret, SRS, DSS i URS

Istraživanje eizbori.com predsednički izbori: Tadić vodi ispred Nikolića, Stanković moguće iznenađenje

Istraživanje eizbori.com: Srbija ide u krivom smeru, hitno treba novu Vladu

Direktor agencije Miroslav Šutić je rekao da je osobenost tih rezultata što je razlika između Nikolića i Tadića gotovo identična i u prvom i u drugom krugu, što znači da su neopredeljeni ili glasači ostalih stranaka ovoga puta spremni da glasova rasporede ravnopravno između ova dva kandidata, za razliku od prethodnih kada je većina glasova odlazila Tadiću.

Podsetićemo vas prema rezultatima istraživanja portala www.eizbori.com koje je za naš portal obavila ugledna regionalna agencija za istraživanje javnog mnjenja Boris Tadić bi mogao da osvoji 31.6% glasova, Tomislav Nikolić 29.7%, dok bi Dačić zauzeo treće mesto sa 12.4%. Kompletno istraživanje možete pogledati ovde: EKSKLUZIVNO – Istraživanje eizbori.com predsednički izbori: Tadić vodi ispred Nikolića, Stanković moguće iznenađenje.

Sva istraživanja koja smo objavili ili preneli – Izbori 2012 – Istraživanja.

Komentari

komentara
Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/eizbori/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026

Pogledajte i ovo:

5e2adf0c2066b00ee574aed067c87859

RIK: Sva biračka mesta otvorena na vreme

Republička izborna komisija saopštila je da su sva biračka mesta na kojima se danas ponavljaju …