Demokratska stranka Srbije je istakla da je nedopustivo da dok se u Srbiji ističu zastave Evropske unije nakon dobijanja kandidature, oni na svom zvaničnom sajtu postavljaju mapu Srbije bez Kosova i Metohije.
“Onog trenutka kada je Srbija dobila status kandidata, vlast je okačila na zgrade vlade i skupštine zastave EU, a Unija se revanširala tako što je na svom zvaničnom sajtu okačila mapu Srbije bez Kosova” – izjavio je portparol DSS-a, Petar Petković. Petković je novinarima podelio odštampanu stranicu sa zvaničnog sajta EU na kojoj se vidi karta Srbije bez Kosova i navodi da je površina zemlje 77.474 kvadratna kilometra, što je, kako je on precizirao, površina Srbije umanjena za 10.878 kvadratnih kilometara, kolika je površina južne pokrajine.
“Kandidatura Srbiji nije donela ništa osim cepanja države. Proces evrointegracija je vođen na štetu Srbije, ne samo po pitanju Kosova, već i po pitanju privrede, budući da je otvaranjem granica robi iz EU pogođena srpska privreda, koja još nije konkurentna da se takmiči sa evropskom” – objašnjava Petković. Petković je obavestio novinare da je lider DSS Vojislav Koštunica čestitao Vladimiru Putinu na pobedi na predsedničkim izborima u Rusiji istakavši da je “ponovni izbor Putina značajan i za interese Srbije, posebno imajući u vidu stav te zemlje po pitanju Kosova i Metohije”.

Izvor: Blic