Boris Tadic vs Tomislav Nikolic istrazivanje predsednicki izbori eizbori

Istraživanje eizbori.com predsednički izbori: Tadić vodi ispred Nikolića, Stanković moguće iznenađenje

Prema eksluzivnom istraživanju koje je za portal eizbori.com napravila renomirana regionalna istraživačka agencija aktualni predsednik Srbije Boris Tadić je u predsedničke izbore ušao s blagom prednošću nad najjačim protivkandidatom Tomislavom Nikolićem. Telefonska (CATI) anketa sprovedena je od 2. do 5. aprila na slučajnom i nacionalno reprezentativnom uzorku od 1000 punoletnih građana Srbije.

Boris Tadić tako ima 31,6%, a Tomislav Nikolić 29,7% što je minimalna razlika na početku predsedničke trke. Slede ih Ivica Dačić sa 12,4%, Vojislav Koštunica 9,1%, Vojislav Šešelj (kad bi se kandidovao) sa 8,1% i Čedomir Jovanović sa 5,9%.  Na ostale kandidate odlazi preostalih 3,1%.

Anketa predsednički izbori 2012. IRI – Tadić vodi pred Nikolićem, Stanković raste

Treba da napomenemo da je anketa rađena u trenutku dok se nije znalo da će dr. Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravstva, biti predsednički kandidat URS-a. Gornji rezultati su dobijeni ako gledamo samo sigurne i verovatne birače bez neodlučnih kojih je u ovom trenutku 12,2%. S obzirom na popularnost dr. Stankovića i izostanak Vojislava Šešelja iz predsedničke trke, postoji ozbiljni potencijal kojim bi Stanković mogao da ugrozi Dačića na trećem mestu.

EKSKLUZIVNO – Istraživanje eizbori.com DS i SNS izjednačeni, sledi SPS, cenzus prelaze Preokret, SRS, DSS i URS

EKSKLUZIVNO – Istraživanje eizbori.com: Srbija ide u krivom smeru, hitno treba novu Vladu

Drugi krug predsedničkih izbora izvestan

Ono što je vrlo izvesno jeste da ćemo da gledamo 2. krug izbora, te da će oba kandidata morati tražiti glasove i podršku svojih protivkandidata za pobedu, a što će verovatno uticati i na formiranje buduće vladajuće koalicije. Rezultati se očekivano ne podudaraju sa rezultatima istraživanja za parlamentarne izbore koje smo objavili pre dva dana, jer su predsednički izbori posve personalizirani i birači biraju osobu, ne stranku ili koaliciju.

U sledećih nekoliko dana objavićemo detaljno preostale rezultate vezane za popularnost političara i bitna pitanja za građane Srbije na izborima 6. maja. Razlog više da nas redovno posećujete – pogledajte i druga istraživanja koja smo dosad preneli.

Rezultate istraživanja za parlamentarne izbore pročitajte u vesti – EKSKLUZIVNO – Istraživanje eizbori.com DS i SNS izjednačeni, sledi SPS, cenzus prelaze Preokret, SRS, DSS i URS.

15 thoughts on “Istraživanje eizbori.com predsednički izbori: Tadić vodi ispred Nikolića, Stanković moguće iznenađenje

 1. branko

  Pa ko uopšte može glasati za Tadica,de se malo uozbiljite.Nikolic ništa manje zlo od njega.Ista su to da ne kažem šta,a mi smo još veca ako glasamo za njih.Toliko.

  Reply
 2. HEKTAP

  Pogledajte samo sliku, Tadic kao kakvo nevinasce sa osmjehom Mona Lize, a Nikolic kao da smrti gleda u oci. To lici na amaterske subliminalne poruke. Postedite nas.

  Reply
 3. HEKTAP

  Zasto je moj komentar gdje kazem da vas sajt postaje sve smesniji cenzurisan?

  Jesam li vas uvredio, pa mi uskracujete slobodu govora?

  Zahtjevam da se komentar objavi ili da obrazlozite zasto ste ga obrisali!

  Reply
 4. brane

  Ko više iole zdrav i pametan može da glasa za Tadica?Covek javno laže i obecava,mislim obecavao i šta ima veze što obecanje nij ispunio……Nije ni Nikolic rešenje ali je bar za sad bolje.

  Reply
 5. Родољуб

  Проф. Др Зоран Станковић је прави кандидат за председника Србије. Свој глас дајем човеку са поштеном биографијом и човеку који није члан ниједне странке,а иде испред УРС.

  Reply
 6. drakula

  Ne znam gde i ko ga vi to anketirate?Pa samo debili i nenormalni mogu da glasaju za tadica.Kada je bio ministar vojske,svojski se trudio da nam unisti sto vise oruzja sa kojim smo skidali nato avione.Kao predsednik izvinjavao se krvolocima koji i danas cute,Poklonio je siptarima nase vekovno ognjiste.,njegovim zutima je dozvolio pljackanje na svim nivoima, i najvaznije od svega,on nije rodjen u Srbiji.PA IZVOLI SRPSKI NARODE,GLASAJ OPET ZA JOS VECU PROPAST.

  Reply
 7. Pingback: Istraživanje: Za koga će glasati mladi u Srbiji | Izbori 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *