Prema informacijama do kojih je portal eizbori došao iz izvora bliskih PU Novi Sad, policija je locirala počinioce koji su se u SMS porukama lažno predstavljali kao kandidatkinja URS za gradonačelnicu Novog Sada, Maja Gojković.

Prva saznanja do kojih se došlo u dosadašnjem toku postupka ukazuju da su trojica počinilaca locirana u Novom Sadu, a jedan u Bajinoj Bašti.

Maja Gojković je sinoć obavestila policiju da su građanima Novog Sada slate poruke koje su lažno potpisane sa “Tvoja Maja, URS”. Pretragom se došlo do podatka da su SMS poruke poslate na više hiljada telefonskih brojeva.

Policija će tokom dana predati predmet tužilaštvu na dalje postupanje. Pored lažnog predstavljanja, sumnja se i na nedozvoljeno korišćenje podataka.

Povodom ovog slučaja na Tviteru se kasno sinoć oglasila i Maja Gojković, izjavivši: “Završili u policiji, krivična prijava podneta, locirani brojevi čak i van Novog Sada. Tužilaštvo postupa po prijavi od sutra”. Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić takođe je na svom Tviter nalogu izjavio da će reagovati ako mu “neko uputi obrazloženu žalbu”. Na društvenim mrežama mnogi Novosađani nude podršku Maji Gojković i postavljaju pitanje koga mogu da tuže zbog uznemiravanja lažnim SMS porukama.

Ujedinjeni regioni Srbije su sinoć osudili lažno predstavljanje i uznemiravanje građana Novog Sada slanjem SMS poruka, ocenivši taj postupak kao “bestidnu manipulaciju”.