Navijač Partizana protiv koga je podneto čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu, bio glavni štimung majstor na slavlju u centrali SPS-a, doveo trubače i doneo baklje.
Jedan od vođa ekstremne navijačke grupe “Alkatraz” Aleksandar Vavić Vava bio je jedan od glavnih “podizača atmosfere” tokom jučerašnjeg slavlja u centrali Socijalističke partije Srbije!
Podsetimo, Aleksandar Vavić je jedan od glavnih aktera serijala “Insajder” na televiziji B92, u kome se govori o sprezi navijača, kriminala i rukovodstava fudbalskih klubova.

On je u februaru prošle godine ranjen u “sačekuši” preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar. Mediji su tada prenosili da policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom.

Prema podacima policije, protiv ovog izgrednika podneto je čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu.

U oktobru 2009. tadašnji republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu rada i delovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova “Partizana”, “Crvene zvezde” i “Rada”, među kojima je i Vavićev “Alkatraz”, ali o tom predlogu još nije odlučeno.

Izvor: Telegraf