Tag Archives: Dveri srpske

marko-jankovicNa listi Pokreta Dveri, koji na beogradske izbore izlazi samostalno prvi na listi i kandidat za gradonačelnika je novinar i voditelj Marko Janković, rečeno je danas u tom pokretu.

Naziv izborne liste je "Dveri - Vladan Glišić", rekao je novinarima predstavnik Dveri Boško Obradović izrazivši uverenje da će ta lista posle glasanja 16. marta biti "jedno od najvećih političkih iznenađenja".

Obradović je dodao da je Glišić nosilac liste a da je Janković - "urbana legenda i autetični Beograđanin, čiji glas je najprepoznatljiviji i koji se nikada nije prodao nijednom režimu" prvi na listi.

Prema njegovim rečima, Beograd je više od dvadeset godina talac političara i njihovih "političkih kombinacija i kalkulacija" čemu se Dveri oštro protive.

Glišić je rekao da će kao nosilac liste predstavljati sve ljude koji u Beogradu žive i rade a da će kampanja Dveri biti oštra prema svima onima koji su u Beogradu "uveli harač za građane".

Janković je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za Dveri istakavši da Beograd treba da bude grad svojih građana "a ne ljudi koji ništa ne rade, ništa ne znaju da rade i samo obećavaju".

Izvor: Blic

8 Comments

mladen-obradovic-obrazPrema pisanju dnevnih novina "Pravda", Srpska radikalna stranka je postigla sporazum sa organizacijom "Obraz" koju predvodi Mladen Obradović da zajedno nastupe na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Radikali su na taj način odustali od prvobitne ideje da idu samostalno i da ne sklapaju nikakve izborne koalicije. Ova odluka će, po rečima našeg izvora biti ozvaničena u narednih nekoliko dana.

Na drugoj strani Dveri su ponudile Srpskoj radikalnoj stranci predizborni politički blok, a funkcioner ove stranke Boško Obradović ističe da je razgovarao i s funcionerima SRS-a i da je, kako je naveo, "preko više kanala slao poruku Vojislavu Šešelju".

Međutim, iako je SRS prvobitno odbila zajednički nastup sa DSS-om i Dverima, još uvek nije poznato da li će SRS pristati da formira takozvani patriotski blok i na izborima nastupi zajedno sa Obrazom i Dverima.

dveri3 (800 x 465)Pokret "Dveri" pozvao je ministra građevinarstva Velimira Ilića da objavi koliko je novca zaradio od kada se bavi politikom i kolikom imovinom raspolaže, a potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da ispita Ilićevo poslovanje.

Pokret "Dveri" zatražio je od nadležnih da istraže kako je ministar građevine Velimir Ilić stekao brojne nekretnine i ponovo inicirao donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989. godine do sada.

Na protestu ispred zgrade Ministarstva građevine, predstavnik "Dveri" Srđan Nogo pozvao je prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da pokaže da se zaista bori protiv korupcije i ispita poreklo imovine ministra Ilića.

Nogo je rekao i da taj pokret traži da prvi na listi za istraživanje porekla imovine bude Ilić, "koji raspolaže sa više nekretnina i imanja koje nije imao u svom posedu pre nego što je počeo da se bavi politikom".

On je Iliću uputio nekoliko pitanja - koliko ima stanova i kuća u svom vlasništvu, a koliko se vodi na druge osobe, na koji način je obezbedio sredstva za izgradnju bazena u selu Aternica kod Čačka, kolika je vrednost imovine koju je stekao od 1990. godine, od kada je počeo da se bavi politikom.

Ilić je prošle srede u Skupštini Srbije rekao da je otac jednog od lidera "Dveri", Boška Obradovića, uzimao mito kako neki ilegalno sagrađeni objekti u Čačku ne bi bili srušeni.

Potom su "Dveri", kao i policija i tužilaštvo, to demantovale dok je Ilić potom rekao da su sklonjeni svi dokazi protiv šefa građevinske inspekcije Milisava Obradovića, koji ukazuju na to da svoj posao nije radio u skladu sa zakonom.

Izvor: RTS

mrkonjic-bekuta
Demokratska stranka Srbije i Dveri protestovale su u petak tvrdeći da će iz gornjemilanovačkog budžeta biti izdvojeno 840.000 dinara za koncert pevačice Ane Bekute povodom Dana ustanka u Takovu i Dana opštine Gornji Milanovac.

Koncert će biti odrzan u ponedeljak, a u odvojenim saopštenjima dve stranke se navodi da će, pored honorara za Anu Bekutu, biti plaćeno postavljanje bine, ozvučenje, rasvete i orkestar.

Dveri i DSS su zamerile što se o tom plaćanju nisu pitali poreski obveznici "koji jedva sastavljaju kraj sa krajem".

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS) za agenciju Beta je izjavila da je na funkciju izabrana pre četiri nedelje "kada je aranžman oko proslave Dana opštine već bio dogovoren" tako da ne zna detalje ugovora.

Ana Bekuta je u emotivnoj vezi sa Mrkonjićem. Nedavno su mediji objavili da je ministar Mrkonjić tražio od opštine Aleksandrovac da organizuje koncert Ane Bekute u zamenu za asfaltiranje dela puta. Mrkonjić je kazao da su te optužbe "čista glupost".

Izvor: Blic

1 Comment

istrazivanje-javnog-mnjenja-b92
Naprednjaci na istorijskom maksimumu s podrškom od 41 odsto pokazuje istraživanje javnog mnjenja. DS i SPS izjednačeni, obe stranke podržava po 13 odsto birača.

To su rezultati B92 i Ipsos stratedžik marketing koji pokazuju da se politička scena Srbije za poslednjih godinu dana potpuno promenila.

Pitali smo 1060 građana šta misle o političkoj sceni Srbije, za koga bi sada glasali i koje političare podržavaju.

Jedan od najvažnijih podataka je da bi sada na izbore sigurno izašla svega jedna trećina građana Srbije, kao i da je nešto manje od pola birača koji bi glasali stranački opredeljeno. To znači da stranke imaju veliki prostor u kome mogu da traže podršku i promene ove rezultate.

ispod-cenzusa-izbori-2013

Istorijski rezultat ima Srpska napredna stranka - naprednjaci su trenutno na 41% podrške opredeljenih građana. To je više nego ikad u njihovoj istoriji. Iza naprednjaka su gotovo izjednačeni socijalisti i demokrate sa 13% i to je najveća promena. Afera Šarić nije mnogo škodila socijalistima, kojima je rejting minimalno pao, pa su se, zahvaljujući drastičnom padu demokrata, gotovo potpuno izjednačili. DSS i dalje ima stabilnih 7% podrške.

Kada bi sada bili raspisani izbori, u parlament bi ušao i LDP sa 7% podrške dok se posle mnogo vremena iznad crte nalaze i radikali. SRS je na iznad 5% podrške, a kao jedan od razloga za takav rezultat je i prošlonedeljno obeležavanje 10 godina odlaska Vojislava Šešelja u Hag.

Ispod cenzusa i dalje su Ujedinjeni regioni Srbije Mlađana Dinkića sa 3% i Dveri sa 2%

Izvor: B92

Analiza dometa stranaka pokazuje da je sve još uvek otvoreno, o pobedniku će odlučiti glasači manjih stranaka.

Koalicija "Pokrenimo Srbiju" vodi ispred koalicije "Izbor za bolji život", ali koalicija "Izbor za bolji život" ima više potencijala. Oko 40% glasača razmišlja o alternativi. O pobedniku će odlučiti glasači Preokreta i URS, odlučujući se između svog preferiranog izbora i želje da ne pobedi koalicija "Pokrenimo Srbiju".

Za izbore već neko vreme su bitne promene koje se dešavaju u zadnjim danima pred izbore. Za takve analize agencija "Valicon" je pripremila analizu "domete" stranaka, koje pokazuju potencijale u slučaju promena glasova u zadnjim danima pred izbore.

Dole je prikazana analiza "dometa" stranaka. Na grafikonu su prikazane samo stranke koje imaju domet izbornog praga.

Analiza "dometa" stranaka temelji se na 4 pitanja:

- "Za koga ćete glasati u nedelju"

- (ako nije siguran) "Ko je najbliži"

- u kojoj meri je ispitanik odlučan da će glasati za stranku koju preferira

- o kojim strankama ispitanici još razmišljaju

Čitanje analize dometa pogledajmo na primeru koalicije "Izbor za bolji život".

- Linija predstavlja sadašnju projekciju (27%)

- Broj pored crvenog pravougaonika (13%) predstavlja deo 100% odlučnih, nepokolebljivih glasača stranke. Za koaliciju  "Izbor za bolji život" bi konkretno glasalo malo manje od pola projektovanih glasača. Prikazanih 13% deo je odlučnih, nepokolebljivih glasača za koaliciju (48% od najavljenih 27%). Po iskustvima iz drugih izbora, kod velikih stranaka u poslednjoj nedelji malo je verovatno, da rezultat padne ispod projekcije, to više važi za male stranke.

- Broj pored zelenog pravougaonika predstavlja najavljen deo povećen za deo ispitanih koji razmišljaju o stranci. U slučaju koalicije "Izbor za bolji život" je deo 27% povećan za 5%, što zajedno iznosi 32%.

Najviše "potencijala" imaju manje stranke. Skoro 40% glasača još uvek nema čvrstu odluku za koga će glasati i razmišlja o više alternativa dalje pokazuje istraživanje koje je sprovela kompanija Valicon.

ANALIZA Izbori 2012 Politika: Bez URS-a Tadić ne može da sastavi Vladu

NOVO – ANKETA IRI parlamentarni izbori: DS vodi, Preokret, URS, DSS i SRS iznad cenzusa

Anketa izbori 2012. IRI – SNS vodi, Preokret, URS i DSS iznad cenzusa, Dveri prvi put prešle cenzus

Beta potvrdila saznanje portala eIzbori: Istraživanje IRI – Tadiću najveća podrška

U poslednjih pola godine imali smo mnogo izbornih kampanja (Slovenija, Hrvatska i sada Srbija) i iznenađujućih rezultata izbora (pre svega u Sloveniji, a potom i u Hrvatskoj). U skladu sa tim kompanija Valicon je prilagodila svoje komercijalno istraživanje migratin poll, koje nam pokazuje potencijal migracije potrošača od jednog do drugog proizvođača, za politička istraživanja na taj način da istraživanje pokaže kakav je potencijal migracije među strankama u poslednjim danima pred izborni dan i u kom pravcu bi mogli glasači migrirati.

Strelice nam pokazuju da li postoji potencijalnih prelazaka i u kom smeru, što je tamnija i deblja strelica ta relacija je intenzivnija.

 

Grafikon gore prikazuje da se najviše dešava na relaciji "Izbor za bolji život" i "Preokret", kao i na relaciji Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i koaliciji SPS-PUPS-JS.

Zanimljive su relacije koalicije "Preokret" jer se sve migracije glasača te koalicije događaju na relaciji sa koalicijom "Izbor za bolji život".

Kod koalicije SPS-PUPS-JS i Ujedinjenih regiona Srbije ima puno više aktivnosti i relacija i te stranke se trenutno bore za veliki broj glasača na raznim frontovima.

Koalicija SPS-PUPS-JS na jednoj strani bori se da zadrži i preuzme glasača od svojh koalicionih partnera iz bivše vlade.

Takođe, zanimljivo je da glasači koalicije oko SNS - Pokrenimo Srbiju kao alternativu svom izboru vide samo koaliciju SPS-PUPS-JS.

Po analogiji sa izborima u Sloveniji i Hrvatskoj u 2011. u poslednjoj nedelji pred izbore će se odlučiti ko će dobiti izbore, a ko izgubiti. Zbog fokusa malih stranaka na određene teme može da se dese iznenađujući obrti pred same izbore.

Anketa izbori 2012. IRI – SNS vodi, Preokret, URS i DSS iznad cenzusa, Dveri prvi put prešle cenzus

Istraživanje eizbori.com DS i SNS izjednačeni, sledi SPS, cenzus prelaze Preokret, SRS, DSS i URS

Istraživanje eizbori.com: Srbija ide u krivom smeru, hitno treba novu Vladu

Anketa predsednički izbori 2012. IRI – Tadić vodi pred Nikolićem, Stanković raste

O istraživanju
Anketa je rađena u periodu od 27.4. do 3.5.2012. Radi se o web anketiranju na uzorku 818 ispitanika www.jaznam.rs online panela. Podaci su posebno korigovani za praćenje političkih istraživanja koristeći pol, godište, tip naselja, region i političke preference. Istraživanje je obavila agencija "Valicon", koja je jedna od vodećih agencija za tržišno savetovanje na području jugoistočne Evrope.

36 Comments

Nakon kladionice Meridian koja je još pre nekoliko dana objavila kvote za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbije, kladionica Brazil je u najnovijoj listi objavila kvote na koje možete uložiti novac i tako možda i zaraditi neki novac na izborima. Interesantno je da se na izbore možete kladiti samo u singlu, minimalan ulog je 20 dinara, dok je maksimalan određen visinom maksimalne isplate od 500.000 dinara.

Predsednički izboriTomislav Nikolić je prvi na listi sa procentom glasova izašlih birača od 32.50%. Kvota 1.85 je jednaka ukoliko tipujete da će Nikolić osvojiti i više i manje glasova od procenta koju su izračunali "bukmejkeri" kladionice koju smo posetili.
Drugi na listi je Boris Tadić sa procentom 30.50%, dok je na trećem mestu Ivica Dačić sa 11.20% glasova.
Ukoliko pak poželite da odigrate duel Tomislav Nikolić - Boris Tadić, kvota na Tomislava Nikolića je 1.30 što znači da bi na uloženih 100, dobili 130 dinara. Kvota na Tadića je 3.10, što znači da bi na uloženih 100 dinara osvojili 310 dinara.
Kvota na Vojislava Koštunicu koga su uparili sa Čedomirom Jovanovićem je 1.30 dok, je na lidera Liberalno demokratske partije 3.10 kao i na Boris Tadića u duelu sa Nikolićem.

Parlamentarni izboriNajveći favorit u kladionici na osnovu objavljenih kvota je koalicija SNS-NS-PSS sa procentom od 31.00% i kvotom 1.85 za veći ili manji procenat osvojenih glasova.
Sledi DS-SDP-LSV sa 26.50%, SPS-PUPS-JS sa 11.80%, DSS sa 7.10%, Preokret sa 5.90%, URS 5.50%, SRS 5.40%, Dveri 3.20% i SVM 1.25%

Izbori za gradonačelnika Beograda

Prvi na listi je Dragan Đilas na koga je kvota 1.4, što znači da bi na uloženih 100 dinara, ukoliko on ostane na aktuelnoj funkciji mogli da zaradite dodatnih 40 dinara, tj. ukupno 140.

Ukoliko odlučite da okušate sreću i zaradite na ovim izborima, preporučili bi vam da prvo prelistate sva istraživanja koje je sproveo ili preneo portal eIzbori.

 

1 Comment

Predizborna trka u Srbiju ulazi u poslednju nedelju, a u virtuelnom glasanju na  portaluTelegraf.rs čelno mesto zauzimaju Ujedinjeni regioni Srbije koji su na “parlamentarnim” izborima sakupili 61.011 glasova, a na “predsedničkim” prvu poziciju ima Boris Tadić sa 73.902 glasa.

Broj lajkova se menja svakog sata, tako da ove nedelje možemo očekivati “ljutu” borbu stranaka sve do stvarnih izbora koji će se održati u nedelju 6. maja.

Ukoliko želite da promenite poredak na ovoj listi, dovoljno je da imate svoj nalog na društvenoj mreži “Fejsbuk” i da kliknete “Like” na određenu političku stranku ili njenog lidera.

Na “predsedničkim izborima” iza kandidata Demokratske stranke nalazi se predsednički kandidat URS-a Zoran Stanković sa  48.292 glasa, dok ga sa 45.492 glasa stiže  kandidat “Preokreta” Čedomir Jovanović.

Na četvrtom mestu se nalazi prvi čovek Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić sa 16.586 glasova. Na petom mestu je kandidat Dveri Vladan Glišić, čiji profil je “lajkovao” 7.651 simpatizer.

Glasanje za “virtuelni parlament” ima drugačiji tok, pa tako čelno mesto zauzimaju Ujedinjeni Regioni Srbije sa 61.037 glasova, drugo mesto zauzima Srpska napredna stranka sa 59.344 lajkova, a za njim sledi Demokratska stranka sa 37.180 glasova. Četvrto mesto zauzima Liberalno demokratska partija sa 33.690, a peti su socijalisti koji su na našem portalu zaradili 27.917 lajkova.

Ukoliko želite, veoma lako možete da promenite redosled na ovoj listi. Uzmite “miš” u ruku, ulogujte se na svoj “Fejs” nalog i “lajkujte” svog kandidata za predsednika i političku partiju.

Izvor: Telegraf.rs

5 Comments

 

Dveri neće sarađivati sa strankama režima, ni sa SNS, koji nastavlja politiku pregovora s Tačijem, gej parade...

Mada su se relativno skoro aktivno uključili u politički život, Dveri prelaze izborni cenzus, pokazuju najnovija istraživanja. Kandidat Dveri za predsednika Srbije Vladan Glišić kaže da je taj pokret iznenađenje samo za one koji nisu imali priliku da prate njegov razvoj.

- Naši birači su ljudi koji dolaze iz svih slojeva i društvenih grupa, jer smo glasnogovornici svih razočaranih u sistem i režim.

♦ Zašto bi građani trebalo da glasaju za Dveri?
- Dveri su drugačije, dok su svi ostali isti. Dveri uvode u politiku nove ljude, i to ljude bez korupcionaških repova i s bogatim iskustvom u društvenoj borbi. Dveri su antistranački pokret koji donosi nov način organizovanja u politici. Dveri jedine imaju drugačiju viziju Srbije u 21. veku - porodičnu Srbiju.

S kojim strankama isključujete svaki vid saradnje?
- Dveri neće sarađivati sa strankama sadašnjeg režima, tu spada i LDP, ali ni sa SNS, koji želi da nastavi politiku Borisa Tadića u pogledu puta Srbije u EU, NATO, pregovora s Tačijem, gej parade, odustajanja od lokalnih izbora na KiM...

S kim ćete onda da pravite postizbornu koaliciju?
- Posle izbora je moguća saradnja s patriotskim strankama, koje će potpuno napustiti politiku sadašnjeg režima i biti spremne da razmontiraju stranačko-tajkunski sistem u Srbiji. Prvi korak će biti spremnost da svoje lidere i finansijere izlože ispitivanju porekla imovine, pa kad se utvrdi da imamo posla s poštenim ljudima, onda je moguća saradnja na temelju Novog narodnog dogovora.

Zalažete se za preispitivanje autonomije Vojvodine?
- Pored mnoštva državnih, nacionalnih razloga, najvažniji je taj što se ova autonomija, kao i regionalizacija koju Dinkić hoće da sprovede po Srbiji, pretvara u državu u državi, što znači da se pravi još jedna bespotrebna i parazitska birokratija. Srbija je mala zemlja s malo stanovništva, a najefikasnija država je ona s jakom centralnom vlašću i jakim lokalnim samoupravama između kojih nema bespotrebnih posrednika.

Kako biste rešili problem Kosova?
- Naše mere bile bi sledeće: proglašenje da je KiM privremeno okupirana teritorija, uskraćivanje legitimiteta Euleksu i vraćanje pregovora u SB UN, gde su nam s aveznici Rusija i Kina. Organizovanje svih institucija Srbije na severu KiM, a svih oblika pomoći i podrške Srbima i Albancima južno od Ibra, gde je sve više onih koji žele kraj vladavine Tačijevih kriminalaca.

Mana nam je to što nemamo dovoljno novca

Šta smatrate svojom prednošću, a šta nedostatkom u odnosu na ostale predsedničke kandidate?
- Ko glasa za Dveri i mene, tačno zna za šta je glasao. Moje prednosti su to što sam predstavnik mlade organizacije s novim, nekompromitovanim ljudima, što imam jasnu viziju porodične Srbije, dosledan i drugačiji program od svih ostalih, već istrošenih političara. Nedostaci su oskudna finansijska sredstva za kampanju i to što nismo dovoljno poznati usled doskorašnje medijske blokade.

Koga ćete podržati u drugom krugu izbora, Tadića ili Nikolića?
- Tadić i Nikolić su lice i naličje iste politike, koja je pogubna za Srbiju.

Izvor: Kurir.rs

2 Comments

Kako se izbori bliže, glasači se sve više odlučuju da na društvenim mrežama putem pesama koje dele izraze svoj politički stav. Saznajte kome su to posvećene poznate numere i da li poznate rep grupe podržavaju neku od političkih opcija na predstojećim izborima.

"Demokrate hoće da nas prevare" koju izvodi grupa "Rep i grad" ima preko milion pregleda na Jutjubu i uperena je protiv Demokratske stranke, a refren pesme glasi:

Demokrate hoće da nas prevare
Kažu idu u evropu - lažu decu Srbije
Razne lopovčine svoju zemlju pokrale
Sve tretiraju k'o robu i prodaju za dolare.

Grupa THCF pesmom "Buđenje" propagira promenu aktuelne vlasti, a njihova pesma je za nešto više od mesec dana ostvarila preko 200.000 pregleda. Medjutim, ima i onih koji su preslušali ovu numeru i koji smatraju da iza grupe THCF stoji pokret "Dveri" jer se u pesmi pominje jedan od slogana ovog pokreta "Probudi se", a aludira se i na "Srpsko proleće" koje su Dveri najavljivale.
Numeru izvodi i Boško Ćirković Škabo koji je dovođen u vezu sa ovim pokretom i koji je u stalnoj postavci grupe "Beogradski sindikat".
Interesantno je da je doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić, u srednjoj školi Bošku Ćirkoviću Škabu, bio profesor psihologije što je krajnje zanimljivo jer su numere koje sada izvodi uperene protiv aktuelne vlasti i njegovog gimnazijskog profesora.

Međutim, grupa Beogradski sindikat, za koju smo ranije preneli da je podržala pokret Dveri, što su kasnije oni demantovali ima najveći broj pesama uperenu protiv političara i političkih stranaka.

Pesma koja govori o Čedomiru Jovanoviću do sada ima preko milion pregleda na Jutjubu, a tekst pesme je krajnje intrigantan.

Mozda davno na početku si ličio na čoveka,
čvrsto verovao u borbu, ideale im'o nekad.
Sad si jedan predan kreten, k'o slihtara vredan,
pohlepan ispao iz reda, sve bi hteo, sve ti treba.
Koliko je dosta? Znam izgubio si kompas.
I kad se tome doda, da volis da si poznat,
i na kojim gajbama si uvek bio gost drag,
i jos k'o zna štošta, zato pit'o bih te prosto,
Jel` sve ono u nosu o stranačkom trosku,
iz posla jebes Kosovo i zajebi k'o smo?

Pesma "Oni su" govori o političarima, a ko su "oni" možda saznamo već u subotu 28.04. kada ova rep grupa organizuje veliki koncert u Beogradskoj areni. Slučajnost ili ne, koncert će biti održan nedelju dana pre održavanja izbora u Srbiji.

Ostanite uz portal eIzbori, koji će vam u subotu ekskluzivno preneti dešavanja sa koncerta popularne rep grupe, a možda i samo nekoliko dana pred izbornu tišinu saznamo koju političku stranku podržava "Beogradski sindikat".