Tag Archives: Radomir Nikolic

Saša Mirković: Bambilend i Madona u Kragujevcu – Radomir Nikolić je kao Marko Milošević

mirkovic-nikolicFunkcioner Srpske napredne stranke i predsednik opštine Zaječar izneo optužbe na račun Radomira Nikolića, a za njegovog oca, Tomislava Nikolića, predsednika Srbije, rekao da ne drži obećanja.

Naprednjak Saša Mirković, predsednik Skupštine Opštine Zaječar, nije oprostio stranačkom saborcu i sinu predsednika Srbije Radomiru Nikoliću što je pokušao da ga izbaci iz stranke, pa je na njega osuo paljbu iz sveg raspoloživog oružja.

Mirković za Kurir kaže da će na sednici Glavnog odbora tražiti da Nikolića mlađeg smene sa čela Izvršnog odbora SNS ako sam ne ode.

Tatin sin
– Nije sposoban za funkciju u stranci, ali ni za gradonačelnika.  Ima pozicije samo samo zato što mu je otac bio šef stranke. Dete je poraslo, osamostalilo se. Ponaša se gore nego što se ponašao Marko Milošević na vrhuncu Slobine vlasti. Marko barem nikad nije vršljao po stranci, a ovo što danas radi Radomir je sramota. Možete li da zamislite Marka kao gradonačelnika Požarevca devedesetih godina? Ili danas Madonu i Bambilend u Kragujevcu? – kaže Mirković i dodaje:
– Bilo bi mu bolje da se uhvati ukoštac s problemima u Kragujevcu nego što kuka. Zamislite da, sledeći njegov primer, svi gradonačelnici i predsednici počnu da traže pomoć od predsednika i premijera. Mora da pokaže rezultate – optužuje Mirković i dodaje da SNS ima mnogo sposobnijih, vrednijih i iskusnijih ljudi nego što je Radomir Nikolić.

Prevario me i Tomislav
Mirković nije ostao dužan ni predsedniku Srbije, uz objašnjenje da se stranci priključio na poziv Aleksandra Vučića, a da Tomislav Nikolić nije ispoštovao ništa od onoga što su se dogovarali.
– Sve što sam se dogovorio s Nikolićem on nije ispoštovao, kao ni 2008. Dva puta me prevario. Nisam budala i neću dozvoliti da me prevari i treći put preko svog sina Radomira – rekao je Mirković.

Inače, Radomir ali i Tomisla Nikolić juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira. Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Nikolića, za Kurir kaže da ne želi da komentariše Mirkovićeve reči.
– Ne umem da komuniciram na tom nivou – rekla je Pak.

Podsetimo, Nikolić je dobio zadatak od predsednika SNS da napravi spisak svih članova stranke sa dve ili više funkcija. Posle više meseci jedino je pronašao Mirkovića i Ljubivoja Slavkovića. , Na listu je zaboravio da stavi prijatelja Gorana Kovačevića, koji obavlja tri funkcije i mesečno zarađuje 188.843 dinara.

Radomir Nikolić se malo istrčao
21. oktobar 2014. – Predsednik izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio  da je iz stranke isključio Sašu Mirkovića jer je utvrđeno da ima dve plaćene funkcije.

22. oktobar 2014. – Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović demantovala je Nikolića i izjavila da niko nije isključen iz stranke i da se predsednik IO malo istrčao.

S njim se ne svađa
MIRKOVIĆ SE KLADIO S GAŠIĆEM U FUNKCIJU

Da Nikolićeve odluke nemaju posebnu težinu, pokazalo se na rođendanu SNS neposredno posle njegove odluke o isključivanju. Dok se Nikolić držao po strani, Mirković je bio vidno raspoložen i ćaskao s većinom prisutnih. Tako se na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića opkladio da ga sigurno neće usključiti iz stranke jer nema više funkcija.

Izvor: Kurir

Novi Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić otvorio obdanište u “Fijatu”

radomirNovi gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, juče je krugu fabrike automobila „Fiat automobili Srbija“ otvorio novo obdanište u kome će boraviti deca radnika zaposlenih u toj fabrici.

Svečanu traku zajedno s Nikolićem presekli su i generalna direktorka FAS-a Silvija Verneti i pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević.

Vrtić „Autić“ je šesnaesti u Kragujevcu.

– Značaj “Fijatovih” investicija u Kragujevcu je veliki, jer su oni bili tu kada su nam bili najpotrebniji. Pokazali su da za njih nema razlike između Torina i Kragujevca, između Italijančića i Srpčića… Vrtić govori o važnosti i svesti “Fijata” o deci i njihovim porodicama. Ova dečica će odrastati sa “Fijatovim” znakom, i učiti se da će samo vrednim radom izrasti u dobre i uspešne ljude – rekao je Nikolić.
Silvija Verneti je naglasila da je vrtić „Autić“ veliki projekat kompanije, napravljen u saradnji sa gradom i ustanovom za decu.

U „Autić“ je upisano 167 mališana, od tri do sedam godina, a kapacitet je dovoljan za osam grupa ili 240 dece. U tri smene, decu čuva 21 vaspitačica.

Izvor: Blic

Velja Ilić, Rasim Ljajić i Radomir Nikolić prvi predali RIK-u listu SNS-a

srpska-napredna-strankaSrpska napredna stranka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a nosilac i prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Na listi od 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, osim naprednjaka, nalaze se i predstavnici SDPS, Nove Srbije, SPO i Pokreta socijalista.

Lista nosi naziv “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo”, a predali su je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić, lideri SDPS, NS i Pokreta socijalista Rasim Ljajić, Velimir Ilić i Aleksandar Vulin, kao i potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.

Naprednjaci su prvi koji su RIK-u predali listu kandidata.

Izvor: Novosti

ZZŠ poručio Radomiru Nikoliću: Vlast nije dinastično i nasledno pravo, nego se osvaja na izborima

radomir-nikolic Povodom izjave predsednika kragujevačkog Odbora SNS-a Radomira Nikolića da je u tom gradu potrebna promena vlasti, gradski odbor “Zajedno za Šumadiju-URS” saopštio je da se vlast osvaja na izborima i da ona, u demokratijama, nije dinastičko i nasledno pravo.

Gradski odbor “Zajedno za Šumadiju-URS” iz Kragujevca danas je, povodom izjave predsednika kragujevačkog Odbora SNS-a Radomira Nikolića da je u tom gradu potrebna promena vlasti, saopštio da se vlast osvaja na izborima i da ona, u demokratijama, nije dinastičko i nasledno pravo.

Nikolić je juče za RTS prokomentarisao mogućnost preuzimanja vlasti u Kragujevcu.

“SNS ima stalne kontakte sa strankama u opoziciji, a u narednom periodu računamo da ćemo ostvariti saradnju i sa drugim strankama sa kojima smo na lokalnom nivou u koaliciji. Naš stav je da vlast u Kragujevcu gubi kompas i da nešto mora da se promeni”, rekao je Nikolić.

Kragujevački odbor Zajedno za Šumadiju-URS, međutim, navodi da se vlast osvaja na izborima i da redovni lokalni izbori 2016. godine jedino mogu da odrede ko treba dalje da vodi Kragujevac.

Izvor: RTS

radomir-nikolic-sin-tomislava-nikolica

Tomin sin traži vandredne izbore u Kragujevcu

radomir-nikolic-sin-tomislava-nikolica
Radomir Nikolić, predsednik izvršnog odbora SNS i prvi čovek kragujevačkog odbora stranke, tražio je u rodnom gradu smenu aktuelnog gradonačelnika Veroljuba Stevanovića i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Nikolićev razlog je što je “Kragujevac divlji zapad” u kome “vlada šerif”, a vlast je “izgubila legitimitet”.

Sin Tomislava Nikolića je održao konferenciju za štampu na kojoj se osvrnuo na izbore za savete mesnih zajednica koji su postali odmeravanje snaga SNS i URS-a. On je ponovio da je SNS pobednik uprkos tvrdnji koalicije oko URS-a da su pobedili u 70 odsto mesnih zajednica. Nikolić tvrdi da se upravo poništavaju rezultati u mesnim zajednicama gde je ubedljivo pobedio SNS.

– To je ropac vladajuće koalicije u Kragujevcu. Oni još nisu svesni da se mnogo toga promenilo za godinu dana. Mi smo osvojili apsolutnu većinu u 33 mesne zajednice, a u još 13 ćemo formirati vlast s koalicionim partnerima. U Kragujevcu postoji 78 mesnih zajednica. Jasno je da smo mi pobedili. Na izborima za savete mesnih zajednica za kandidate SNS je glasala 91.000 birača, a za kandidate koalicije oko URS oko 60.000 – kaže Nikolić.

Prema izveštaju SNS u Kragujevcu, ova će stranka će u 13 mesnih zajednica formirati vlast s kandidatima iz drugih stranaka. U šest mesnih zajednica udružiće se s DS-om.

Kandidati s liste “Da skockamo Kragujevac” koju čine URS, DSS, SPO i LDP osvojili su, po svojim proračunima 47 mesnih zajednica. Centralna izborna komisija još nije objavila zvanične rezultate izbora.

Kragujevački URS saopštio je da SNS “panično obilazi pobednike izbora za savete mesnih zajednica s liste “Da skockamo Kragujevac”, nudeći im novac za prelazak u svoje redove”.

Izvor: Telegraf

radomir-nikolic

Radomir Nikolić: Prejaki smo za ovu vladu

radomir-nikolic
Veliki rast popularnosti Srpske napredne stranke utiče na rad same vlade. Mnogi politički činioci trude se da nas zaustave i to se odražava na funkcionisanje vlasti. Za to bi, ukoliko ne dobijemo datum za početak pregovora sa EU trebalo raspisati izbore, kaže u intervjuu za “Blic” Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Nikolić navodi da se mnogo toga promenilo u mišljenjima građana u odnosu na SNS, ali i na sve druge političke činioce u zemlji. I zbog toga, kaže on, treba ići na izbore.
– To je moje lično mišljenje. SNS treba da preuzme potpunu odgovornost. I Vlada i država su u jako teškoj situaciji. Čine se napori da se Srbija pokrene sa mrtve tačke, a ovakav rast popularnosti naprednjaka utiče na rad same vlade.

Da li to znači da neće biti vanrednih izbora ako dobijemo datum?
– Zadatak je svake stranke da se sprema za izbore kao da će biti sutra. Opozicija ih stalno traži i to je normalno. Što se tiče vladajućih partija, njihove pripreme se ogledaju u tome kako vode svoje resore. Ipak, ukoliko dobijemo datum biće mnogo bolje. To će pre svega biti dobar signal za investitore i Vlada bi u tom slučaju funkcionisala pod mnogo manjim pritiskom.

Šta će se dogoditi ako dobijemo datum uz uslov da u potpunosti implementiramo Briselski sporazum?
– Mi se ne protivimo implementaciji sporazuma Beograda i Prištine. Naprotiv, zalažemo se za to da se on implementira, ali onako kako je dogovoreno. Bitno je da se uđe u pregovore, a sa uslovima ćemo da se borimo.

Koliko je realna rekonstrukcija?
– Nje će sigurno biti. Kao što smo mi spremni da ozbiljno analiziramo rad naših ministara, to očekujemo i od naših koalicionih partnera.

Čijim radom iz redova SNS niste zadovoljni?
– Ne mogu reći da nisam zadovoljan. U situaciji kada država nema novca, teško je funkcionisati i napraviti ozbiljne rezultate. Neko se tu bolje snašao, neko lošije. Najbolje rezultate ostvario je Aleksandar Vučić, koji je svoje zadatke odradio maksimalno. O onima koji spadaju u drugu grupu ne želim sada da govorim.

Ko od ministara iz drugih partija ne bi trebalo da sedi u Vladi?
– O tome se razgovara na koalicionim sastancima. Iznećemo mišljenje o svakom ministru ponaosob. Od toga kakav će biti stav naših partnera, takođe će zavisiti sudbina Vlade.

Da li je tačno da u SNS postoji podela na Vučićeve i Nikolićeve?
– One političke organizacije kojima smeta rast popularnosti SNS, vode borbu protiv nas i pokušavaju te neistine da provuku kroz medije. Mi smo potpuno jedinstveni.

Zbog predstojećih lokalnih izbora, postoje sukobi između SNS i URS u Zaječaru, a ceo odbor URS iz Bora prešao je u SNS. Da li se to održava na rad Vlade?
– Radi se o lokalnim izborima i svi se bore da bolje prođu. Mi jesmo u Zaječaru sukobljeni, ali se to ne odražava na rad Vlade. Odbor URS iz Bora nije jedini koji je prišao SNS. Mi time pokazujemo koliko smo otvoreni.

Izvor: Blic

radomir-nikolic

Radomir Nikolić: Vandredni izbori ako ne bude datuma!

radomir-nikolic
Ukoliko Srbija ne dobije datum za pregovore o pristupanju EU, biće raspisani vanredni parlamentarni izbori, rekao predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić izjavio je u Dimitrovgradu da je izvesno da ukoliko Srbija ne dobije datum za pregovore o pristupanju EU da će biti raspisani vanredni izbori.

Sasvim je jasno da će, ukoliko ne dobijemo datum, Srbija imati vanredne parlamentarne izbore – izjavio je Nikolić prilikom posete povereništvu stranke u Dimitrovgradu. Dodao je da veoma veliki broj ljudi prilazi SNS-u.

Mi želimo da svima damo mogućnost da se dokažu i pokažu koliko vrede. Želimo da svakome nađemo mesto u SNS-u i pozivamo sve koji su zainteresovani, prate i podržavaju naše ideje, da pomognu u tome da se pridruže SNS-u i veoma mi je drago što vidim da se ovde u Dimitrovgradu to i dešava, rekao je Nikolić.

Poverenik SNS-a u Dimitrovgradu, inače bivši lider DS-a u ovom gradu i bivši predsednik opštine Vladica Dimitrov kaže da je SNS u u tom gradu povećao članstvo za čak 40 procenata.

Za poslednjih dvadesetak dana, broj članova SNS-a u Dimitrovgradu je povećan za preko stotinu, pa sada imamo preko 330 članova. Uspeli smo da umesto dva odbornika, koliko je Srpska napredna stranka imala u lokalnom parlamentu, sedam odbornika predstavljaju njene ideje i program približavaju građanima, rekao je Dimitrov.

Dodaje da lokalna vlast, koju čini URS, DSS i Zajedno za Srbiju, čini sve da posao jačanja stranke učini još težim.

“Član SNS-a je postao i dugogodišnji lider Demokratske partije Bugara u Srbiji i predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine dr Angel Josifov, a u SNS je prešlo i četrdesetak mladih obrazovanih ljudi članovi nekadašnje grupacije G17, koji nisu hteli da se utope u URS”, napominje Dimitrov.

Dr Josifov smatra da će SNS pobediti na narednim izborima u Dimitrovgradu.

Demokratsku partiju Bugara sam napustio zbog neslaganja sa načinom rada u stranci. Sa druge strane, u SNS-u sam ne zbog toga što je najjača stranka, već zbog toga što duboko verujem u program, rekao je dr Josifov.

Opozicioni blok u Dimitrovgradu, okupljen oko dr Vladice Dimitrova i SNS-a ima 14 odbornika, dok vladajuća koalicija ima jednog odbornika više.

Izvor: RTS

radomir-nikolic

Sin Tomislava Nikolića, kandidat za gradonačelnika SNS-a u Kragujevcu, nudi sistem 15 u 1

Radomir Nikolić, sin predsednika SNS-a, Tomislava Nikolića i kandidat za gradonačelnika SNS-a u Kragujevcu ponudio je sistem “15 u 1”. U programu sina lidera naprednjaka ima deset tačaka za preporod Kragujevca koje su nastale na osnovu, kako se navodi na zvaničnoj prezentaciji SNS Kragujevac, trogodišnje analize stručnih timova ove stranke. U samom vrhu top mera na trećem mestu je rekonstrukcija JP i JKP po sistemu “15 u 1”. To praktično znači da tamošnji SNS predvođen Radomirom Nikolićem namerava da sva javna preduzeća spoji u jedno odnosno da zajednička uprava bude, na primer, u sportskom centru i bazenima, gradskom prevozu i groblju…

“Spojićemo sva postojeća preduzeća u jedno. Imaćemo jedan upravni odbor umesto 15 i samo 1 direktora umesto njih 15. Ovakav pristup je revolucionaran za grad Kragujevac i omogućiće građanima jeftiniji život” – piše na sajtu stranke. Stranka tako predviđa da će jedan čovek moći da dobro upravlja sa 15 različitih preduzeća. U top pet mera za preporod na četvrtom mestu je – “spalionica smeća”.

Kako se dodaje “rešenje smo našli u 160 tona smeća koje grad dnevno deponuje”, a potom je izložen plan za popunjavanje gradske kase. “Upotrebom toplote oslobođene spaljivanjem otpada proizvodila bi se električna energija namenjena daljoj prodaji, a u toku grejne sezone spalionica bi se koristila kao nova gradska toplana, čime bi gradsko grejanje znatno pojeftinilo” – predlaže Nikolić.

Ostale tačke za razvoj i preporod su više manje sveprisutne u domaćoj ponudi tokom predizborne kampanje: smanjenje broja nezaposlenih, rekonstrukcija gradske uprave… Sin Radomir Nikolić u izjavama za medije naglašava da na čelo te stranke u Kragujevcu “nije došao preko veze i tatinog uticaja”, nego da je jednoglasno izabran na stranačkoj osnivačkoj skupštini u tom gradu.

Izvor: Blic