Tag Archives: Sasa Radulovic

Skandal, negativna kampanja počela: Naprednjaci pozivaju aktiviste da šire laži o Raduloviću (FOTO)

 

sns-komentariDruštvenim mrežama se proširila fotografija na kojima Slaviša Mićanović, član gradskog odbora Srpske napredne stranke i jedan od kordinatora Internet tima Srpske napredne stranke poziva “kolege” iz stranke da putem komentara na sajtovima medija, pišu neistine o bivšem ministru privrede Saši Raduloviću i da se predstavljaju kao radnici fabrika “14 oktobar”, “Mišelin” i “Fap”.

Status objavljen na društvenoj mreži Facebook, prenosimo u celosti:
Kolege, imamo naređenje da se danas svi maksimalno fokusiramo na vesti vezane za Radulovićevu izjavu. Radićemo ga na svim portalima. Međutim nemojte pisati kao članovi SNS-a! Ni jedan stranački komentar ni ime predsednika Vučića nam nisu potrebni na ovim vestima! Predstavljajte se kao obični građani i smevajte ga maksimalno. Pustite mašti na volju i pišite dosta komentara. Komentari neka slobodno budu kratki, ali efektni.
Takođe predstavljajte se kao radnici fabrika: 14 oktobar, Mišelin, FAP i Železare, kojima je ministar Radulović blokirao isplatu zarada! Na koji god sastanak da je otišao posvađao se sa narodom, ima imovinu po belom svetu, misli samo na svoje dupe, i baš ga briga ako neko umre od gladi. Čovek je životinja! Ovo moramo maksimalno da pokrijemo. Još jednom ponavljam, nema stranačkim komentara i pominjanja Vučića! Kordinatori pozovite sve aktiviste da dođu na grupu!

Srpska napredna stranka se nije oglasila povodom ove fotografije koja je osvanula danas na društvenim mrežama.

sasa-radulovic

Marko Blagojević, CESID: Radulović potencijalno iznenađenje izbora 2014.

sasa-radulovicIzvršni direktor CeSID Marko Blagojević ocenio je, povodom odluke doskorašnjeg ministra privrede Saše Radulovića da na izbore izađe sa svojom listom grupe građana na kojoj bi bili privrednici, ali i „neke interesantne i iznenađujuće ličnosti“, da je veoma teško bez stranačke infrastrukture i logistike preći cenzus.

Blagojević za Danas kaže da bi Saša Radulović morao da poradi na nekoliko stvari ukoliko namerava da napravi iznenađenje, odnosno osvoji 200.000 glasova i pređe cenzus.

Naša poslednja istraživanja pokazuju da bi Radulović morao da poradi na svojoj prepoznatljivosti, naveo je Blagojević.

On je, prema rečima Blagojevića, u odnosu na svoje kolege iz vlade manje poznat, jer svega 59 odsto ispitanika kaže da znaju ko je i ako se poredi sa Ivicom Dačićem, čija je prepoznatljivost 96 odsto, ili Aleksandrom Vučićem sa 98 odsto, ili pak s Velimirom Ilićem sa 88, to je malo.

Druga stvar je način na koji ga vide oni koji znaju ko je on i kakav stav imaju prema njemu.

Ocena od 2,6, koju je Radulović dobio na skali od jedan do pet, nije loša. On je uspeo da pridobije ozbiljne simpatije jednog manjeg dela biračkog tela liberalne orijentacije, rekao je Blagojević.

On objašnjava da je Radulović prepoznatljiv po izmenama zakona o radu, stečaju i privatizaciji, što nije dobro prihvaćeno u većem delu biračkog tela i naišlo je na jak otpor.

Prema njegovim rečima, za Radulovića bi bilo najbolje da proba da svoj potencijalni resurs pridoda nekoj političkoj partiji slične orijentacije, jer je bez stranačke infrastrukture i logistike preći cenzus veoma teško.

Ostaje da se vidi koje će privrednike staviti na listu da bi se razgovaralo o njegovim dometima. Možda izvuče nekog zeca iz šešira na kojeg smo svi zaboravili. Treba videti da li će oko sebe prikupiti vlasnike malih i srednjih preduzeća kojima bi njegova reforma išla u prilog , rekao je Blagojević.

Izvor: RTV

radulovic

Radulović: Glavna kočnica reformi kabinet prvog potpredsednika

radulovicMinistar privrede u ostavci Saša Radulović u obrazloženju svoje ostavke naveo je da je “glavni kočničar svih reformi bio i ostao kabinet prvog potpredsednika”.

Obrazloženje ostavke ministra Radulovića objavljen je danas, u celosti, objavljena na sajtu Ministarstva privrede. Radulović je predsedniku Vlade Srbije obrazloženje o ostavci, kao i razloge zbog kojih se odlučio da je podnese, dostavio 24. januara.

U dokumentu, nakon rezimea plana reformi koje je sačinio skupa sa ministrom finansija Lazarom Krstićem a koje su predstavljale osnov za ekonomsku politiku rekonstruisane Vlade, Radulović ističe da “nijedna od ovih reformi nije sprovedena”.

“Paket mera ekonomske stabilizacije je potpuno promašen. U njegovoj izradi nije učestvovala ni Vlada kao kolektivno telo, ni Ministarstvo privrede. Na njemu je radilo Ministarstvo finansija i kabinet Prvog potpredsednika”, navodi Radulović u dodaje da on, iz protesta, nije bio prisutan na javnoj sednici Vlade na kojoj je predstavljan ovaj paket javnosti.

Uz ocenu da je doneti budžet za 2014. godinu neodrživ, “u delovima neozbiljan i ni približan onome što je Srbiji potrebno”, Radulović navodi da “bez ikakvog pisanog dokumenta, samo na osnovu usmenih informacija iz treće ruke, očekujemo tri milijarde evra od UAE”.

Radulović je, između ostalog u detaljno obrazloženim razlozima za svoju ostavku, naveo i da je prethodni ministar finansija i privrede ostao deo Vlade i aktivan deo kabineta Prvog potpredsednika Vlade, i da su “puno poverenje u arapska, kineska, ruska, beloruska i druga čuda, netransparentne ugovore, subvencije, i sve ostale propale politike prethodnog ministra, izgleda jedina politika na koju se zaista i iskreno računa.”

“Ljudi iz kabineta Prvog potpredsednika su direktno učestvovali u fijasku oko Vršačkih vinograda”, navodi Radulović i dodaje da su “direktno iz kabineta i bez znanja Ministarstva privrede, išli nalozi direktorki Fonda za razvoj da skida blokade za pojedine tajkunske firme.”

Izvor: Novosti

pronadji-razliku-skrivene predmete

Utisak nedelje: Olja Bećković pozvala Radulovića, dolazi Vučić

Večeras će u popularnoj emisiji “Utisak nedelje”, Olje Bećković, koja se emituje na televiziji B92, gostovati Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade, međutim sve to ne bi bilo toliko zanimljivo, da Olja Bećković pre toga nije pozvala ministra privrede Sašu Radulovića u svoju emisiju, koji je poziv prihvatio.
U međuvremenu, Radulović je podneo ostavku na mesto ministra privrede, da bi istog dana Aleksandar Vučić rekao da će biti vandrednih parlamentarnih izbora, a gost emisije “Utisak nedelje” se odjednom promenio.

pronadji-razliku-skrivene predmete

Najava emisije PRE i POSLE.

Podsećamo vas ponovo, internet pamti sve! A ponekad i časopisi…

novosti

Sramota! Sindikalci sabotirali studentsku tribinu i vređali ministra (VIDEO)

sindikati1
Povodom incidenta koji se u četvrtak uveče desio na Pravnom fakultetu u Beogradu kada je ministar Radulović bio onemogućen da odgovara na studentska pitanja u vezi sa Zakonom o radu, oglasili su se i organizatori skupa – udruženje “Studenti za slobodu”.

Debata na Pravnom fakultetu u Beogradu koja je održana u četvrtak na temu Zakona o radu, a na kojoj je učestvovao i ministar privrede Saša Radulović obeležena je povicima i transparentima i negodovanjem iz publike što je na kraju dovelo do prekidanja rasprave pre nego što je ministar odgovorio na pitanja okupljenih.

Tim povodom oglasili su se i predstavnici udruženja “Studenti za slobodu” koji su bili organizatori tribine.Njihovo saopštenje prenosimo u celini:

Povodom netačnih pisanja pojedinih medija da su studenti Pravnog fakulteta u Beogradu “ismejali ministra Radulovića” na tribini održanoj juče na Pravnom fakultetu, ističemo da je to pot- puna neistina. Studenti Pravnog fakulteta nisu uspeli da postave pitanja ministru Raduloviću na  studentskoj tribini o Zakonu o radu, koju su svesno pokušali da sabotiraju predstavnici sindikata i ekstremnih levičarskih organizacija.

Organizacija “Studenti za slobodu  – Pravni  fakultet u Beogradu”  je u četvrtak, 26. decembra, organ- izovala tribinu o najavljenim izmenama Zakona o radu, na kojoj su govorili Saša Radulović, ministar privrede, Ruža Ćirković, ekonomska novinarka i Boško Mijatović, ekonomista.

Predstavnici sindikata i levičarskih organizacija su govornike organizovano dočekali vikom, vuvuzelama i skandiranjem “Zakon neće proći”. Strasti je na početku uspela da smiri prodekanka Pravnog fakulteta, prof. dr Aleksandra Jovanović, koja je zamolila sve prisutne da se ponašaju akademski i omoguće norma- lan tok tribune i konstruktivnu raspravu.

Kada je moderator pozvao publiku da postave pitanja, odmah se prijavio veliki broj predstavnika sindi- kata, koji su često, umesto pitanja,  držali dugačke govore o neuspelom socijalnom dijalogu, ne dajući prostor studentima Pravnog fakulteta da se uključe u diskusiju, sa vidiljivom namerom da izazovu “inci- dent” i prekid tribine. Pokušaju da se pruži prilika studentima, novinarima i drugima da postave pitanja protekli su uz burna negodovanja sindikata i levičara. Na samom kraju tribine je moderator dao pitanje novinarki Blica, zbog čega su predstavnici sindikata počeli ponovo da skandiraju i trube  kao na fud- balskoj utakmici.  Molbe organizatora da se dozvoli neometan završetak tribine su izazvale još glasnija skandiranja ove grupe predstavnika radnika.

“Izmene Zakona o radu su izuzetno važne za nas, mlade, koji ćemo uskoro  početi  da tražimo posao i zato smo želeli da se dobro upoznamo sa Nacrtom,  da bismo znali kako će poslodavci biti podstaknuti da primaju nove, mlade radnike”, rekli su organizatori. “Međutim, ponašanje predstavnika sindikata je bilo krajnje nefer i destruktivno prema studentima i učesnicima tribine. Nadali smo se otvorenoj debati, zato smo i pozvali govornike koji imaju različite stavove o aktuelnom nacrtu izmena Zakona o radu.”

A kako je bilo sinoć na Pravnom fakultetu možete pogledati ovde:

Izvor: Dnevno