Tag Archives: vojislav seselj umro

seselj-sudjenje

Lekari se bore za život Vojislava Šešelja

Kako prenosi portal “Telegraf” lider Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj nalazi se u kritičnom stanju i prebačen je iz privorske jedinice Haškog tribunala na nepoznatu lokaciju.
Lokacija, tj. bolnicu u koju je Šešelj prebačen se krije iz bezbednosnih razloga, a lekari se po rečima izvora iz vrha SRS-a bore za Šešeljev život.
Šešelj je prebačen u bolnicu večeras između 19 i 20 časova.
– Svima je sada jasno da Šešelj više ne sme ni dana da provede u pritvoru, jer će zavšriti kao Milošević. Haški tribunal jedino rešenje vidi u njegovoj smrti, zato što su svesni da je optužnica pala u vodu – rekao je Todorović.
Supruga lidera SRS Jadranka Šešelj rekla je za Telegraf. rs da se večeras oko 20 časova čula sa svojim mužem i da je razgovor trajao svega petnaestak sekundi.
– Vojislav me je nazvao i rekao: „Upravo me vode u bolnicu, ne znam u koju“ – prenela nam je Jadranka.
Ona je dodala da se sa suprugom čula i oko 18 časova, kada joj je rekao da se oseća veoma loše, da je malaksao, slično kao i 6. januara kada je prvi put bio smešten u bolnicu.
Jadranku su večeras iz Haškog tribunala telefonom obavestili da je Vojislav Šešelj u bolnici, ne želeći da preciziraju gde je tačno smešten. Kratko su joj rekli da će detaljnije moći da je informišu u toku sutrašnjeg dana.
– Uznemireni smo, jer smo očekivali da će ugrađivanje pejsmejkera stabilizovati njegove probleme sa srcem. Ipak, očigledno je da ga nisu zadržali dovoljno dugo u bolnici posle operacije da bi se oporavio – rekla je Jadranka Šešelj.

Izvor:Telegraf.rs