RIK: Rezultati parlamentarnih izbora na osnovu 97,51 odsto biračkih mesta

RIK je saopštila rezultate za poslanike Skupštine Srbije na osnovu 97,51 odsto biračkih mesta po kojima je najbolji rezultat ostvarila je lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", koja je osvojila 24,01 glasova, odnosno 73 mandata u skupštini Srbiji.

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" osvojila je 22,07 glasova, odnosno 67 mandata. Treća po snazi je koalicija Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, sa osvojenih 14,54 odsto glasova, odnosno 44 mandata.

Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić: 24.01% glasova - 73 mandata

Izbor za bolji život - Boris Tadić: 22.07% glasova - 67 mandata

Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS: 14,54 % glasova - 44 mandata.

DSS - Vojislav Koštunica: 7.00% glasova - 21 mandat

Preokret - Čedomir Jovanović: 6.53% - 20 mandata

SRS - Vojislav Šešelj: 4.61%

URS - Mlađan Dinkić: 5.51% - 16 mandata

Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 1.77% glasova - 5 mandata

SDA - Sulejman Ugljanin - 0.72 - 2 mandata

Ispod cenzusa

Srpka radikalna stranka: 4.61%

Dveri za život Srbije: 4.34%

Pokret radnika i seljaka: 1.46%

Komunistička partija - Josip Broz - 0.74%

Nijedan od ponuđenih odgovora - 0.59%

Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković - 0.43%

Koalicija Albanaca Preševske doline - 0.30%

Reformistička stranka - Milan Višnjić - 0.22%

Crnogorska partija - Nenad Stevanović - 0.10%

15 thoughts on “RIK: Rezultati parlamentarnih izbora na osnovu 97,51 odsto biračkih mesta

 1. nikola

  ШИРИТЕ СВИ!!!!! ЈАКО ЈЕ ВАЖНО!!!
  ВЕЛИКА КРАЂА и СПУШТАЊЕ ДВЕРИ ИСПОД ЦЕНЗУСА! Ванредна конференција Двери у 17:30ч! Према информацијама које имамо ДВЕРИ на републичком нивоу прешле цензус са 6 - 7%, међутим како би режим Бориса Тадића могао да формира владу Двери и СРС оборене испод цензуса. Тражићемо увид у сваки листић, тражићемо обарање свих места! ДВЕРИ ће се борити свим институционалним и неинституционаланим начинима да се докаже велика крађа жуто црвеног система! НИКАДА НЕЋЕМО ДА ОДУСТАНЕМО ОД СРБИЈЕ!

  ДВЕРИ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ!

  Reply
  1. ko gubi, ima pravo da se ljuti... daj batelite te fazone, glavu gore, bice bolje na sledecim izborima (mozda). necete vi preci cenzus dok ne prihvatite gej paradu.
   jebiga, sjebali vas pederi :/

   Reply
 2. Marijana Buzančić

  Zaista je i ružno i tužno da su se desile grozne nepravilnosti kod Dveri...ko je htio da uništi ovaj mladi pokret koji se prvi put pojavljuje i koji je zaista stekao velike simpatije i biraće?..trebao bi RIK da to provjeri...

  Reply
 3. Nenad

  Kradje glasovao kao za vreme Sloba. Dveri su presle cenzus to je sigurno, kada su Dveri javile svoje procente na svim nivoima u ponedeljak ujutru naveli su medju ostalim i da su u Cacku osvojili preko 10%, a od druga koji je clan DS-a i jedan od njihovih brojaca u Cacku, sam vec u nedelju uvece saznao da su dveri osvojile 15%, iz tog razloga verujem i u ostale njihove navode o osvojenim procentima. Medijska blokada Dveri je neverovatna, jedno 10 puta sam pokusao slican komentar da ostavim na Blic, B92, Press i drugim internet novinama ali niko nije hteo da objavi. Pored toga ni jednu konferenciju im nisu prenosili, sajt im je oboren i ni jedan navodni analiticar ih ne pominje.

  Nadam se da ovde nisu zabranjeni.

  Reply
 4. radmila

  Koliko je popisanih stanovnika Srbije, koliko ih ima pravo glasa, koliko ih je glasalo a koliko nije, koliko je "belih listića"... i sve to ne po procentima ( to umemo i sami da izračunamo) već po BROJU - ali po mogućstvu tačnom.
  Kako ste "otkrili" 48 sati pre izbora koliko je biračko telo, a listići već odavno bili u štampi, kada je izbačen neverovatan broj od preko 7 miliona birača...?

  Reply
 5. dejan

  oceli mi neko relevantan objasniti kako je moguce da na osnovu 97.50 posto glasova na parlamentarnim izborima lista ima recimo 24 procenta,a nakon obljavljivanja konacnih rezultata svima skoci procenat a nekima i za 4-5 posto,ja sam se konkretno kladio za izbore i zanima me kako su to oni matematičari računali?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>