RIK je saopštila rezultate za poslanike Skupštine Srbije na osnovu 97,51 odsto biračkih mesta po kojima je najbolji rezultat ostvarila je lista “Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić”, koja je osvojila 24,01 glasova, odnosno 73 mandata u skupštini Srbiji.

Lista “Izbor za bolji život – Boris Tadić” osvojila je 22,07 glasova, odnosno 67 mandata. Treća po snazi je koalicija Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, sa osvojenih 14,54 odsto glasova, odnosno 44 mandata.

Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić: 24.01% glasova – 73 mandata

Izbor za bolji život – Boris Tadić: 22.07% glasova – 67 mandata

Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS: 14,54 % glasova – 44 mandata.

DSS – Vojislav Koštunica: 7.00% glasova – 21 mandat

Preokret – Čedomir Jovanović: 6.53% – 20 mandata

SRS – Vojislav Šešelj: 4.61%

URS – Mlađan Dinkić: 5.51% – 16 mandata

Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor 1.77% glasova – 5 mandata

SDA – Sulejman Ugljanin – 0.72 – 2 mandata

Ispod cenzusa

Srpka radikalna stranka: 4.61%

Dveri za život Srbije: 4.34%

Pokret radnika i seljaka: 1.46%

Komunistička partija – Josip Broz – 0.74%

Nijedan od ponuđenih odgovora – 0.59%

Socijaldemokratski savez – Nebojša Leković – 0.43%

Koalicija Albanaca Preševske doline – 0.30%

Reformistička stranka – Milan Višnjić – 0.22%

Crnogorska partija – Nenad Stevanović – 0.10%

Oznake

 

15 Komentara

 1. strale says:

  a gde vam je sps-pups..???

 2. zoran says:

  Pogledaj tabelu , nema koalicije SPS-PUPS-JS!

 3. Елена Мачош says:

  gde je podatke za SPS?

 4. PRf says:

  da nisme malo propustili da unesete sps?

 5. Filip says:

  Zaboravili ste SPS.

 6. Vladimir says:

  I mene SPS malo nervira, ali ipak ih treba staviti na grafikon i na listu ispod.

 7. Ifet says:

  Nema vam na listi ni “Sve zajedno – Emir Elfić”

 8. Dragan says:

  Bas je to jaka koalicija. Sam SPS verovatno ne bi ni presao cenzus.

 9. nikola says:

  ШИРИТЕ СВИ!!!!! ЈАКО ЈЕ ВАЖНО!!!
  ВЕЛИКА КРАЂА и СПУШТАЊЕ ДВЕРИ ИСПОД ЦЕНЗУСА! Ванредна конференција Двери у 17:30ч! Према информацијама које имамо ДВЕРИ на републичком нивоу прешле цензус са 6 – 7%, међутим како би режим Бориса Тадића могао да формира владу Двери и СРС оборене испод цензуса. Тражићемо увид у сваки листић, тражићемо обарање свих места! ДВЕРИ ће се борити свим институционалним и неинституционаланим начинима да се докаже велика крађа жуто црвеног система! НИКАДА НЕЋЕМО ДА ОДУСТАНЕМО ОД СРБИЈЕ!

  ДВЕРИ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ!

  • anon says:

   ko gubi, ima pravo da se ljuti… daj batelite te fazone, glavu gore, bice bolje na sledecim izborima (mozda). necete vi preci cenzus dok ne prihvatite gej paradu.
   jebiga, sjebali vas pederi :/

 10. Marijana Buzančić says:

  Zaista je i ružno i tužno da su se desile grozne nepravilnosti kod Dveri…ko je htio da uništi ovaj mladi pokret koji se prvi put pojavljuje i koji je zaista stekao velike simpatije i biraće?..trebao bi RIK da to provjeri…

 11. Nenad says:

  Kradje glasovao kao za vreme Sloba. Dveri su presle cenzus to je sigurno, kada su Dveri javile svoje procente na svim nivoima u ponedeljak ujutru naveli su medju ostalim i da su u Cacku osvojili preko 10%, a od druga koji je clan DS-a i jedan od njihovih brojaca u Cacku, sam vec u nedelju uvece saznao da su dveri osvojile 15%, iz tog razloga verujem i u ostale njihove navode o osvojenim procentima. Medijska blokada Dveri je neverovatna, jedno 10 puta sam pokusao slican komentar da ostavim na Blic, B92, Press i drugim internet novinama ali niko nije hteo da objavi. Pored toga ni jednu konferenciju im nisu prenosili, sajt im je oboren i ni jedan navodni analiticar ih ne pominje.

  Nadam se da ovde nisu zabranjeni.

 12. radmila says:

  Koliko je popisanih stanovnika Srbije, koliko ih ima pravo glasa, koliko ih je glasalo a koliko nije, koliko je “belih listića”… i sve to ne po procentima ( to umemo i sami da izračunamo) već po BROJU – ali po mogućstvu tačnom.
  Kako ste “otkrili” 48 sati pre izbora koliko je biračko telo, a listići već odavno bili u štampi, kada je izbačen neverovatan broj od preko 7 miliona birača…?

 13. dejan says:

  oceli mi neko relevantan objasniti kako je moguce da na osnovu 97.50 posto glasova na parlamentarnim izborima lista ima recimo 24 procenta,a nakon obljavljivanja konacnih rezultata svima skoci procenat a nekima i za 4-5 posto,ja sam se konkretno kladio za izbore i zanima me kako su to oni matematičari računali?

Ostavite komentar

 
 

Trackbacks