Početak / Izbori 2016 / Studentni lancima zarobili sekretara Ministarstva prosvete i dekana

Studentni lancima zarobili sekretara Ministarstva prosvete i dekana

Pregovori studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Ministarstva prosvete su propali, pa su studenti u znak nezadovoljstva zarobili sekretara Ministarstva prosvete, Radivoja Mitrovića i dekana. Oni su lancima vezali ulaz u zgradu Univerziteta umetnosti na Kosančićevom vencu, gde je sastanak održan, pa niko ne može da izađe iz zgrade. Prema rečima predstavnika studenata, Miloša Kuvekalovića, na sastanku im je rečeno da država nema novac kojim bi se pokrili troškovi školarina za sve studente koji imaju 60 bodova a neće moći da pređu na budžet.

Nakon toga grupa iznerviranih studenata lancima je zabarikadirala izlaz iz zgrade fakulteta. Oni iz zgrade puštaju jedino studente i žene. Studenti najavljuju da neće popustiti dok neko iz Ministarstva prosvete ne dođe i ne reši problem. Oko 12.45 studenti su pokušali da blokiraju za saobraćaj i Karađorđevu ulicu, ali su se sklonili sa kolovoza posle svega nekoliko minuta zbog, kako su rekli, policijskih pretnji hapšenjem.

Kako navode, ukoliko problem ne bude rešen i sastanak sa predstavnicima prosvetnih vlasti ne urodi plodom “studenti će radikalizovati protest na način koji još nije viđen u Srbiji”. “Verujem da ćemo nakon te radikalizacije već sutra rešiti ovaj problem” – rekao je Kuvekalović, ne želeći da precizira o kakvom načinu protesta je reč.

Izvor: Blic

Komentari

komentaraPogledajte i ovo:

Clipboard01

NAPREDNJAČKA PREVARA? Vučićev fantom sa nepostojećim JMBG-om

Nakon što je Sretan Janković izjavio da je on glasač za koga opozicija tvrdi da …