Tadić predvodi građanski blok, Nova demokratska stranka na izborima

tadicDanas je u Novom Sadu formiran građanski blok koji će predvoditi Boris Tadić, bivši lider Demokratske stranke, ovaj blok će činiti Nova demokratska stranka, LSV, ZZS, Ugljaninov blok, DZVM i Zeleni.

– Postignut je opšti konsenzus o ekonomskom programu Srbije, evrointegracijama, Briselskom sporazumu i o ekonomskom oporavku Srbije. Ostalo je još samo da se Bošnjačka lista naknadno o ovome izjasni – rekao je Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV nakon stastanka.

On je izrazio uverenje da će do kraja nedelje biti dogovoreni svi detalji o zajedničkoj listi i stremljenjima. Takođe  je rekao da, što se njega tiče, ne vidi nijedan razlog da listu građanskog bloka ne predvodi Boris Tadić, ali je dodao da o tome LSV mora da dobije saglasnost Glavnog odbora.

Na sastanak je pozvana i Liberalno demokratska partija, ali je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš na početku rekao da su ga iz LDP-a obavestili da neće prisustvovati sastanku.

Sastanku su pored Kostreša, prisustvovali su i Slobodan Homen ispred Nove demokratske stranke, koju formira Boris Tadić, i Srđan Srećković u ime Zajedno za Srbiju.

Prisustvovali su i predstavnici tzv. Bošnjačkog bloka, Hrvatske nezavisne liste, Zelene ekološke stranke – PO Vojvodina Zeleni, Zeleni Srbije, Zajedno za Vojvodinu, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Slovačke stranke.

Izvor: Blic

One thought on “Tadić predvodi građanski blok, Nova demokratska stranka na izborima

  1. kimkos

    taman sam pomislio evo konačno se opametio,ostavio iza sebe lopovsku družinu ,kad ne leži vraže on opet sa lopovima.(pobegao od vinograda-ušao kod mistera 10%) izađi sam NDS, imaš i tvog čoveka koji sa programom donosi25% najmanje pa kad formiraš vladu srbija i narod će osetiti bolji život u 30 dana. analiziraj i videćeš,pusti one trivijalne komentare rekla kazala od ljudi koji nisu otisli dalje od nosa.(a ovi satavljeni skoca i konopca i vip salonskih dama,skočimiševa-bradatih,kumovskoizdajničkih pogleda da ne bude da ih vređam,ne mogu ni cipele da ti obrišu)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *