Početak / Izbori 2016 / Zemun izbori: Naprednjaci ubedljivi

Zemun izbori: Naprednjaci ubedljivi

zemun-izbori
Prema preliminarnim podacima, na lokalnim izborima u Zemunu ubedljivu pobedu odnela je Srpska napredna stranka.

SNS je dobila oko 50 odsto glasova izašlih na izbore u beogradskoj opštini, pokazuju nezvanični, preliminarni podaci, objavila je RTS.

Iz te stranke najavili su obraćanje lidera Aleksandra Vučića oko 21.30 časova.

Na lokalnim izborima u Zemunu, na osnovu prvih nezvaničnih rezultata, ubedljivo je pobedio SNS sa oko 50 odsto glasova, saznaje nezvanično RTS. Sledi SPS sa više od 10 odsto i DS sa 10 odsto glasova.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan je ranije danas na glasanje nije bilo nikakvih primedbi, niti prigovora.

Više od 160.000 stanovnika Zemuna glasalo na 106 biračkih mesta za novi sastav opštinskog parlamenta. Na izborima je učestvovalo 14 izbornih lista.

Novi lokalni parlament bi trebalo da bude konstituisan u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a rok za njihovo objavljivanje u “Službenom listu grada Beograda” je 24 sata od zatvaranja biračkih mesta, predviđeno je rokovnikom za obavljanje izbornih radnji.

Zemun bi trebalo da dobije novi parlament, ukoliko izbori ne budu ponovljeni, do 17. juna.

Prva lista na glasačkom listiću bila je lista Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić, zatim sledi lista koalicije Demokratska stranka Srbije – grupa građana Dveri, kao i lista “Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana”.

Među učesnicima izborne trke u Zemunu bila je i lista Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Grupe građana Zemunski pokret – Pokret radnika i seljaka – prof. Miša Krstić, lista Građanska alternativa – Goran Mandić, kao i lista Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović.

Takođe, među ponudama na izbornom listiću bile su i lista pod rednim brojem devet – “Moj Zemun grad – Milan Nadoveza Naja”, zatim lista “Zemun naš grad – Građanski pokret Zemun – URS – SPO”, kao i lista “Grupa građana za Zemun – Pokret za razvoj Batajnice”.

Građani su mogli da se opredele i između liste “Socijaldemokratski savez – prof. dr Danica Grujičić”, liste “SNP 1389 – srpski Zemun – Miša Vacić”, kao i liste grupe gradana “Zemunska priča – naša stvar – treća Srbija”.

Lokalni parlament u Zemunu ima 57 odbornika.

Na prošlim izborima 7. juna 2009. godine, SNS je osvojila 23, koalicija “Za evropski Zemun” 19 mandata, SRS šest, koalicije SPS-PUPS-JS i DS S-NS-NP po četiri odbornička mesta, a Lista za toleranciju Rasima Ljajića jednog odbornika.

Posle tih izbora vlast u toj opštini formirali su odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DSS.

Krajem godine redovni izbori trebalo bi da budu održani i u opštini Voždovac.

Izvor: Mondo

Komentari

komentara
Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/eizbori/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026

Pogledajte i ovo:

mandati

Najnoviji rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji 2016

29.04.2016 CIRKUS: Izbori još nisu gotovi, rezultati tek nakon Uskrsa RIK je večeras, na osnovu …