Zorana Mihajlović Biografija

Zorana Mihajlović je rođena u Tuzli, 05. maja 1970. godine. Osnovnu i srednju školu je završila u Beogradu, kao đak generacije. Diplomirala je i doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu sa temama iz oblasti energetike i ekonomije. Naučno zvanje naučnog saradnika stekla 2006.godine, na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a zvanje docenta 2008.godine, a zvanje vanrednog profesora oktobra 2011.godine. Vanredni je profesor Megatrend Univerziteta.

U SNS je član Predsedništva i predsednica Saveta za energetiku i rudarstvo, dok je ranije u G17+ bila predsednica resornog odbora za energetiku i potpredsednica Gradskog odbora G17+ u Beogradu. Deset godina je radila u EPS-u, a do 2010. godine je obavljala i poslove savetnika za energetiku predsednika Vlade Republike Srpske, Milorada Dodika. 27.07.2012. godine izabrana je za ministra energetike u Vladi Republike Srbije.

2 thoughts on “Zorana Mihajlović Biografija

 1. Petar Stojiljković

  Nadam se da ću konačkno skinuti crvenu zonu el.energije.Pravio sam 1985 godine solarnu kuću S11 sa dobrom izolacijom.Ne trošim drva,ugalj, naftu.Grejem se toplotnom pumpom vazduh-vazduh.Dogrevam sa elektroterm grejalicama i mermoterm radijatorima.U najhladnijem mesecu ukupno potrošim 2300kW.Ukupno u grejnoj sezoni potrošim manje od 9000kW.Umesto da budem nagredjen što dimnim gasovima ne zagadjujem okolinu ja sam kažnjen jer moram da platim 700kw u crvenoj zoni.Meseci u kojima imam to prekoračenje su decembar i januar.Smatram da će Vas pokrenuti na razmišljanje o nagradjivanju onih koji razmišljaju o uštedama a da manje nagradjujete one koji ništa u životu nisu radili a dobijaju benificije kod plaćanja do 500kW.
  Unapred hvala.
  p.s. molim vas za mišljenje o predlogu.

  Reply
 2. zlatica

  Ne mogu da verujem da poskupljujete struju u ovom trenutku.,kao ni da je predlog naišao na odobrenje u Skupštini,ako je uopšte bio “na glasanju”.Šta Vi ,gospodja ministarko ,hoćete ,zapravo.Da mi, koji koristimo struju za zagrevanje u toku zime budemo kažnjeni ukoliko trošimo više ..U svakoj evropskoj prodavnici ćete dobiti poklon ukolioko ste pazarili za više novca.Ili hoćete da postanete omiljeni kod siromašne populacije na teret nas,”manje siromašnih”koji baš ne probiramo po kantama?
  A brojila ,pa kamata na njih ,pa sve još ostalo,plava,crvena i tamna zona ,pa dokle više Elektrodistribucijo,dokle…NATERAĆETE ME DA SE IZ INATA VAMA SMRZAVAM ALI VAM NE DAM VIŠE PARA…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *